Wednesday, 17 February 2016

Stekt ris med ägg, tonfisk och sweet chili

4 port.

3 dl ris t ex basmati
1 klyfta vitkål (1 klyfta motsvarar ca 350 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
(2 tsk sambal oelek)
3 msk olja
salt
2 ägg
2 burkar tonfisk i olja (à 185 g)
2 dl sweet chilisås (låter mycket?)
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär vitkålen i strimlor. 
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. 
  4. Dela, kärna ur och hacka paprikan. 
  5. Fräs alla grönsakerna (och sambal oelek) i 1/3 av oljan i en stor stekpanna.  
  6. Krydda med salt. 
  7. Ta upp på en tallrik och håll varmt.
  8. Vispa upp äggen och stek dem i resten av oljan. 
  9. Rör ner riset. Rör runt så allt blandar sig väl. 
  10. Låt tonfisken rinna av, tillsätt den och grönsakerna.
Servera med sallad, bröd och sweet chilisås.


No comments:

Post a Comment